Spotkanie autorskie z Pauliną Foremny – zwyciężczynią IV edycji programu MasterChef Junior

JUNIOR19_FRONT

Nowe zachwycające smaki.
Nowe kulinarne doznania.
Kolejna książka z przepisami zwyciężczyni i finalistów programu MasterChef Junior.

Uczestnicy czwartej polskiej edycji program Masterchef Junior znowu zachwycili – zarówno widzów, jak i jurorów. To niewiarygodne, jak sprawnie radzą sobie z kulinarnymi wyzwaniami. Zwłaszcza, jeśli weźmie się pod uwagę ich wiek. Najmłodsi finaliści mają 9 lat, a najstarsi – zaledwie 12. A w kuchni radzą sobie niemal tak dobrze jak profesjonaliści. To robi wrażenie!

Wrażenie robią też proponowane przez nich dania. Któż nie zechce spróbować staropolskich karminadli autorstwa zwyciężczyni Pauliny Foremny lub jej carpaccio z gruszki? Czy nie warto pokusić się o przygotowanie łososia z morza mango autorstwa Leny Król, lub skosztować kaczki z konfiturą z czerwonej cebuli według przepisu Michała Lisa? Dla poszukiwaczy smaków z różnych stron świata Mikołaj Cienkosz podał przepis na „Słońce Grecji”, a Julia Misiak na „Chiny w pigułce”. Wielbicieli tradycyjnych polskich smaków niewątpliwie zachwycą ziemniaczana baba z sosem z borowików Olka Mullana i świętokrzyskie grycoki Natalii Tokarskiej. A łasuchów – pyszne desery, m.in. kruche ciasteczko z musem czekoladowym
z nutą rozmarynu Janka Zatorskiego.

W kulinarną podróż z Pauliną oraz pozostałymi finalistami MasterChef Junior mogą wyruszyć wszyscy – i mali i duzi. I – gwarantujemy – wszyscy będą z tej wyprawy zadowoleni.
Smacznego!