„Dookoła smaków. Podróże kulinarne szefa Wincentego”
– premiera 3 października
Pachnąca morzem i pomarańczami hiszpańska paella albo wietnamska zupa pho pełna makaronu ryżowego, imbiru i papryczek chilli. Somalijskie cambuulo z ryżem i fasolą w sosie pomidorowym z dodatkiem kilku kropel oleju sezamowego, a może australijski ferburger z sarniną i śliwkowym chutney. Meksykańskie empanadas wypełnione chorizo i chilli lub kanadyjskie poutine, czyli dwukrotnie smażone frytki w sosie pieczeniowym ze skrzypiącym serem i szarpaną wołowiną.
Cieknie Wam już ślinka? Nie traćcie czasu – ruszajcie za szefem Wincentym odkrywać smaki świata (i uczyć się gotować).
Smacznego!
Zobacz: http://www.adamada.pl/dookola-smakow-podroze-kulinarne-szefa-wincentego.html
Orianne Lallemand
„O wilku, który się przechwalał”
– premiera 31 października
Pieczenie szarlotki? Czytanie bajek zającowi? Strach przed własnym cieniem? Miłosne wiersze deklamowane Wilczycy? To już tylko wspomnienia. Wymażcie je czym prędzej z pamięci, bo tego słodkiego, zabawnego i delikatnego Wilka już nie ma. Jego miejsce zajął Wielki Zły Wilk, który dla sławy poświęci nawet przyjaźń. Można go jeszcze uratować?
Zobacz: http://www.adamada.pl/o-wilku-ktory-sie-przechwalal.html